Begeleider wonen en leven

 

De rollen van de begeleider wonen en leven

De animator wordt omgedoopt tot Begeleider wonen en leven! Een uiterst boeiende job in zes rollen. Niet helemaal nieuw, maar toch ook weer gans anders. Wil je kennis maken met de nieuwe tendensen binnen ouderenzorg? Dan is deze vorming zeker iets voor jou! 

 

Voor wie?

  • Voor animatoren, ergotherapeuten, opvoeders, livingbegeleiders of zorgkundigen die een taak hebben binnen het wonen en leven van ouderen in een woonzorgcentrum. 
  • Voor iedereen die interesse heeft in wonen en leven in een woonzorgcentrum. 

 

Opbouw

Startpunt van de reeks is een basisdag waarin je kennis maakt met de rollen, hun onderlinge samenhang, de plek in het geheel van de werking en de visie achter al deze ontwikkelingen. Bovenal verkrijg je inzicht in hoe jij je job in de toekomst kan invullen.

Na deze basisdag kan je inschrijven voor een of meerdere van zes vervolgdagen, elk gewijd aan één van de zes rollen. Je verwerft inzicht in de betekenis, mogelijkheden en kansen van de betreffende rol.

De vormingsreeks wordt, in samenwerking met de koepelorganisaties van woonzorgcentra, opgezet door de opleidingen Begeleider-animator in de ouderenzorg bij de Vormingsleergangen voor Pedagogisch en Sociaal Werk (VSPW). Elke VSPW organiseert de basisdag twee keer.

Meer inhoudelijke info over “Wonen en leven in het WZC in 6 rollen” : klik hier.

 

Planning

De basisdagen in Kortrijk gaan door op:

  • Donderdag 18 oktober 2018

Voor meer informatie en inschrijving, klik HIER.

  • Vrijdag 30 november 2018

Voor meer informatie en inschrijving, klik HIER.
 

logo Woonleefwijzer.be

Partners begeleider wonen en leven