HBO5 [Graduaat]

 

Starten met HBO5-opleiding

 

Na het secundair onderwijs zijn er tal van mogelijkheden om verder te studeren. Naast een studie aan een hogeschool of universiteit kan je er vanaf nu dus ook voor kiezen om een opleiding HBO5 [Graduaat] te volgen. Dit onderwijs situeert zich tussen het secundair onderwijs en een bacheloropleiding en wordt kortweg HBO5 genoemd. Wanneer je afstudeert, behaal je een diploma van gegradueerde. Op de arbeidsmarkt is er veel vraag naar mensen met dit diploma. Deze opleiding verhoogt dus je kansen op een goede job. Deze opleidingen worden aangeboden in samenwerking met Hogeschool VIVES.  

 

Je kan starten in een HBO5-opleiding in een CVO als je het secundair onderwijs beëindigd hebt. Het maakt niet uit of je uit de richting ASO, BSO (na het 7de jaar), KSO of TSO komt. HBO5-verpleegkunde kun je starten na je 6de jaar ASO, TSO, KSO of BSO. Als je het secundair onderwijs niet hebt afgemaakt, maar je bent ouder dan 18 jaar, kun je ook toegelaten worden na een toelatingsproef.

 

Een HBO5-diploma geeft je heel wat troeven. Niet alleen is het een volwaardig diploma waarmee je beroepsmatig aan de slag kunt, maar voor veel mensen is het ook een brug naar een bachelordiploma. 

 

Voor deze opleidingen kan er niet via deze website online ingeschreven worden!

Data van informatiemomenten in VIVES vind je hier.